Tietosuoja

Viimeinen päivitys: 17.7.2018

 

Me Somfylla haluamme olla ja pysyä valittuna kumppanina, kun tutkit ja koet älykodin ratkaisuja ja niihin liittyviä tuotteita tai palveluja. Arvostamme luottamustasi meihin ja pyrimme olemaan täysin läpinäkyviä tavassa, jolla keräämme, käytämme ja suojaamme henkilötietojasi. Tunnustamme sinun tarpeesi henkilötietojesi kohtuulliseen hallintaan, ja pyrimme toteuttamaan mekanismeja, menettelyjä ja käytäntöjä, jotka varmistavat henkilötietojesi luottamuksellisuuden, eheyden ja turvallisuuden niiden käyttöaikana.

Somfy-konsernin nimittämä tietosuojavastaava (DPO) varmistaa, että toimimme voimassa olevien lakien mukaisesti.

 

Jos sinulla on kysyttävää tästä käytännöstä, oikeuksiesi käyttämisestä tai valituksen tekemisestä meille, ota yhteys tietosuojavastaavaan riippumatta siitä, minkä Somfyn yhtiön kanssa olet ollut yhteydessä): dpo@somfy.com

 

Tästä tietosuojakäytännöstä ("Käytäntö") saat tietää mitä on odotettavissa, kun keräämme ja käytämme henkilötietoja, ts.:

  1. Ketä tämä käytäntö koskee?
  2. Kuka on vastuussa?
  3. Miten keräämme henkilötietojasi ja mitä henkilötietoja käsittelemme?
  4. Mitä teemme henkilötiedoillasi?
  5. Kuka saa henkilötietosi?
  6. Miten henkilötietojasi suojataan?
  7. Tietojen säilyttäminen;
  8. Kansainväliset tietojen siirrot;
  9. Sinun oikeutesi;
  10. Tähän käytäntöön tehdyt muutokset.

 

Pyydämme ystävällisesti, että luet huolellisesti käytäntömme ja tutustut sen sisältöön.

 

  1. Ketä tämä käytäntö koskee?

Tämä käytäntö koskee sinua, kun vierailet verkkosivustoillamme, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme liikesuhteen muodostamiseksi ja koko kanssamme solmitun liikesuhteen ajan, kun käytät saatavillesi tarjoamaamme teknologiaa tai kun otat yhteyttä tiettyihin alustoihin, sovelluksiin tai muihin ratkaisuihin, joita saatamme tarjota tai tuoda saataville.

Tämä käytäntö ei koske Somfyn työntekijöitä eikä työnhakijoita, jotka saattavat tarkistaa tietosuojakäytännön työpaikkasivustoltamme.

 

  1. Kuka on vastuussa?

Sinusta kerättyjen henkilötietojen laillinen vastuu on sillä oikeussubjektilla, joka päättää miten, milloin ja miksi se kerää ja käyttää henkilötietojasi ("rekisterinpitäjä").

Rekisterinpitäjän identiteetti riippuu siitä, kuka olet:

  • Jos olet vierailija tällä verkkosivustolla (joku, joka vain katselee tämän verkkosivuston sivuja), rekisterinpitäjä on tällä sivustolla esitetty Somfyn yhtiö.
  • Jos olet sijoittaja, rekisterinpitäjä on Somfy SA, 50 avenue du Nouveau Monde, 74300 Cluses, Ranska.
  • Jos olet asiakas tai tavarantoimittaja, rekisterinpitäjä on se oikeussubjekti, joka hoitaa liikesuhteitasi Somfyn kanssa. Nämä tiedot löytyvät saamastasi laskusta tai ostotilauksesta tai Somfyn kanssa solmimastasi sopimuksesta.

Muille henkilöille, lukuun ottamatta Somfyn sivustoja kehittäviä työntekijöitä, rekisterinpitäjä on se oikeussubjekti, joka hoitaa liikesuhteitasi Somfyn kanssa. Nämä tiedot löytyvät Somfyn kanssa solmimastasi sopimuksesta tai ne voidaan hankkia Somfyn yhteyshenkilöltäsi.

 

  1. Miten keräämme henkilötietojasi ja mitä henkilötietoja käsittelemme?

Henkilötiedot viittaavat tietoihin, jotka voidaan henkilökohtaisesti yhdistää sinuun.

Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta (a), mutta myös epäsuorasti muiden lähteiden kautta (b), esimerkiksi selaillessasi Somfyn verkkosivustoja tai tilatessasi syötteitämme sosiaalisesta mediasta.

Riippumatta siitä keräämmekö henkilötietojasi suoraan tai epäsuorasti, sitoudumme vain käsittelemään henkilötietoja, jotka ovat riittäviä, asiaankuuluvia ja tarpeellisia siihen tarkoitukseen, jota varten niitä on kerätty.

 

  1. Suoraan sinulta kerätyt tiedot

Saatamme kerätä ja käyttää antamiasi henkilötietoja toimiessasi vuorovaikutuksessa kanssamme.

Niihin saattaa sisältyä:

  • ammattinimikkeesi
  • täydellinen nimesi;
  • yhteystietosi;
  • tehtäväsi yhtiössäsi
  • tuotteet tai palvelut, jotka kiinnostavat sinua tai yhtiötäsi;
  • mielipiteesi ja mieltymyksesi jostakin tuotteesta;
  • ensisijaiset yhteydenpitomuotosi;
  • palautteesi palveluistamme.

 

Keräämme myös tietoja, joita annat meille ollessasi liikeyhteydessä kanssamme, kun tilaat palvelujamme, täytät yhteystietolomakkeita tai luot tilejä verkkosivustoillemme ja olet yhteydessä asiakaspalvelua tai mediasuhteita hoitaviin tiimeihimme sekä messujen tai muiden tapahtumien aikana, joissa käyt.

Tällaisissa tapauksissa kerättyihin tietoihin voi sisältyä (yllä mainittujen tietojen lisäksi):

  • asiakasnumerosi;
  • pankkitilitiedot;
  • luottokorttinumerot;
  • allekirjoituksesi;
  • syntymäaikasi;
  • mikä tahansa antamasi valokuva;
  • mitkä tahansa sijaintitiedot, jotka päätät antaa meille.

 

Käyttäessäsi tuotteitamme ja niihin kuuluvia sovelluksia, muihin kerättyihin tietoihin saattaa sisältyä:

  • tilauksesi päivämäärä;
  • sähköpostiosoitteesi;
  • pilvipalvelun tunnus;
  • IP-osoitteesi;
  • matkapuhelinnumero;
  • tietyt ohjainlaitteestasi kerätyt tiedot, mukaan lukien lokitiedostot, laitetiedot ja verkkotiedot, ja valitsemiesi palvelujen mukaiset sijainti- tai biometriset tiedot.

 

Saatamme käsitellä seuraavia henkilötietoja, jotka liittyvät sinuun vieraillessasi jossakin Somfy-konsernin yhtiön toimipaikassa:

  • nimi;
  • yritys;
  • isännän nimi;
  • henkilökortin numero;
  • ajoneuvon rekisteritunnus;
  • päivämäärä; ja
  • kellonaika, jolloin saavuit toimipaikkaamme ja lähdit sieltä.

 

  1. Epäsuorasti muiden lähteiden kautta

Keräämme myös tietoja sinusta epäsuorasti, esimerkiksi selaillessasi Somfyn verkkosivustoja tai tilatessasi syötteitämme sosiaalisesta mediasta.

Saatamme käyttää evästeitä parantaaksemme selauskokemustasi verkkosivuillamme. Evästeet ovat pieniä käyttäjän tietokoneelle tallennettavia tiedostoja, jotka sisältävät kohtuullisen määrän tiettyyn käyttäjään ja verkkosivustoon liittyvää tietoa.

Käytämme evästeitä, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä verkkosivustojemme toimivuudelle (esim. analysoivia evästeitä, joilla voimme arvioida verkkosivustojemme käyttöä ja suorituskykyä ja siten parantaa niiden toimivuutta).

Jos et halua hyväksyä evästeiden käyttöä, voit muuttaa selaimesi asetuksia kieltämään evästeiden automaattisen tallennuksen tai ilmoittamaan sinulle joka kerta kun verkkosivusto pyytää lupaa evästeen tallentamiseen. Mikäli et hyväksy evästeitä, verkkosivustomme eivät toimi asianmukaisesti.

Voit muuttaa evästeiden asetuksia halusi mukaan milloin haluat hallintatyökalun avulla klikkaamalla tästä.

Verkkosivuston aktiivisuuden keräämisen, valvonnan ja analysoinnin käsittely hoidetaan oikeutetun etumme perusteella. Sinun on kuitenkin annettava suostumus evästeiden käsittelyyn siten kuin evästebannerissa ilmoitetaan saapuessasi verkkosivustolle.

Käytämme myös mainosevästeitä voidaksemme näyttää arviomme mukaan sinulle merkityksellisiä mainoksia joko sivustollamme tai surffaillessasi yleisesti Internetissä. Tällaisia evästeitä käytetään pääasiassa rajaamaan tietyn mainoksen katselukerrat, ja niiden avulla voimme arvioida mainoskampanjan vaikutuksen.

Mainosevästeiden hylkääminen ei vaikuta käyttökokemukseesi surffaillessasi verkkosivustoillamme.

Saatamme myös ajoittain kerätä tietoa sinusta kolmansilta osapuolilta tai julkisesti saatavista läheistä, kuten sinua koskevia tietoja, joita on saatavissa yrityksesi verkkosivustolta, tai julkisista rekistereistä, kuten kaupparekisteristä.

 

  1. Mitä teemme henkilötiedoillasi?

 

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi silloin kun se on tarpeen neuvotellaksemme sopimuksesta kanssasi tai täyttääksemme sen, esimerkiksi:

  • Liikesuhteitamme hallinnointi ja ylläpitäminen, mukaan lukien asiakastilin luominen ja ylläpitäminen järjestelmissämme;
  • Tilauksiesi hallinnointi: esimerkiksi maksujen käsittely, näytteiden tai valmiiden tuotteiden tai palvelujen toimittaminen sekä tilauksesi tilanteesta tiedottaminen sinulle;
  • Palvelujen tarjoaminen sopimusjärjestelyjemme mukaisesti;
  • Asiakaspalvelujen toimittaminen, esimerkiksi tiedusteluihisi vastaaminen ja näiden tiedustelujen kirjaaminen ja jakaminen sisäisesti voidaksemme vastata niihin paremmin ja parantaaksemme tuotteitamme tai palvelujamme ja tulevia palveluja.

 

Voit vapaasti olla jättämättä kyseisiä henkilötietoja, mutta sinun pitää tiedostaa, että kyseisten tietojen antamatta jättäminen estää meitä neuvottelemasta sopimusta tai panemasta sitä täytäntöön.

Keräämme ja käytämme myös henkilötietoja silloin, kun se kuuluu oikeutettuihin etuihimme, esimerkiksi:

  • Tuotteitamme tai palvelujamme koskevan palautteesi ja mielipiteesi analysoiminen voidaksemme jatkuvasti parantaa ja kehittää niitä edelleen;
  • Tiedustelujesi hallinnointi, kun otat yhteyttä media- tai sijoittajasuhteita hoitaviin tiimeihimme tai kun otat meihin yhteyttä verkkosivustomme yhteydenottolomakkeella tai kun käytät jotakin kanavaamme valitusten esittämiseksi;
  • Tilastojen luominen parantaaksemme tuotteitamme tai palvelujamme;
  • Markkinaviestien, uutiskirjeiden ja/tai sinua mahdollisesti kiinnostavien loppukäyttäjätutkimusten lähettäminen sinulle toiminnastamme ja tuotteistamme tai palveluistamme liikesuhteemme kuluessa.

 

Oikeutettuun etuumme perustuen saatamme jakaa henkilötietosi jonkun Somfy-konsernin tytäryhtiölle sekä:

  • kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka tukevat toimintaamme asianmukaisten tietosuojalakien mukaisesti, mukaan lukien ohjelmistojen tarjoajat, hostingpalvelut tai laki- ja verokonsultointipalvelut, kuljetus- tai luottokortti- ja pankkipalvelut.
  • liiketoiminnan sulautumisen, myynnin tai oston yhteydessä tai kuluessa.

 

Keräämme ja käytämme henkilötietojasi suostumuksesi mukaisesti. Tämä sisältää tiedot, jotka päätät tarjota meille, kun perustat tilin kanssamme tai vastineena tiettyyn meille esittämääsi pyyntöön, esimerkiksi kun:

  • Tilaat tai päivität palvelujamme tai kumppaniemme palveluja,
  • Aktivoit Somfyn laitteen,
  • Otat vastaan markkinointiviestejä tai uutiskirjeitä toimistamme, tuotteistamme tai palveluistamme.

 

Suostumus tietojesi käsittelemiseen kyseisissä tilanteissa on valinnainen. Kuitenkin suostumuksen antamatta jättäminen estää meitä useimmissa tapauksissa toimittamasta osia tai kaikkia tilaamiasi palveluja.

Joskus keräämme tai käsittelemme tietojasi laki- tai viranomaisvaatimusten mukaisesti.

Emme myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

 

  1. Kuka saa henkilötietosi?

Jaamme henkilötietojasi tämän käytännön mukaisesti ja siksi pääasiassa työntekijöillemme eri osastojen välillä ja mahdollisesti toisille Somfy-konsernin yhtiöille ainoastaan seuraaviin tarkoituksiin: asiakkuuden hallinta, asiakas- ja toimittajasuhteiden keskushallinto sekä Somfyn liiketoimintojen virtaviivaistamista varten. Henkilötietojen jakaminen tapahtuu Somfy-konsernin oikeutettujen etujen perusteella sopimussuhteiden hoitamiseksi Somfy-konsernissa ja tehokkaan liiketoimintarakenteen ylläpitämiseksi.

Silloin kun jaamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille tämän käytännön mukaisesti (esimerkiksi toimituksia, rahoitustapahtumia, ohjelmistopalveluja varten), me varmistamme, että kyseinen kolmas osapuoli tarjoaa riittävät takeet asianmukaisten teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden suorittamiseksi varmistaakseen asiaankuuluvien tietosuojalakien noudattamisen.

 

  1. Miten henkilötietojasi suojataan?

Käytämme useita teknisiä ja organisatorisia toimia henkilötietojesi turvaamiseksi ja niiden suojaamiseksi laittomalta tuhoamiselta, häviämiseltä, muuttamiselta tai niihin käsiksi pääsyltä.

Henkilökuntamme, edustajamme ja alihankkijamme, jotka käsittelevät henkilötietojasi, ovat allekirjoittaneet salassapitosopimuksen tai ovat muutoin sitoutuneet salassapitoon tai ovat asianmukaisen lakisääteisen salassapitovelvoitteen alaisia.

Me määräämme tiukat turvallisuusvelvoitteet myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka käsittelevät henkilötietojasi tämän käytännön mukaisesti.

 

  1. Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on tarpeen yllä mainittuja tarkoituksia varten.

Saatamme kuitenkin säilyttää tiettyjä henkilötietojasi noudattaaksemme asianmukaisia lakeja ja määräyksiä (esimerkiksi verotus- ja tilintarkastustarkoituksia varten) sekä tietojen sisäisten säilyttämissääntöjemme mukaisesti.

Silloin kun sinut tunnistavien tietojen säilyttäminen ei enää ole tarpeen, me joko poistamme ne, teemme ne anonyymiksi tai kokoamme ne yhteen, jotta sinua ei enää voida tunnistaa yksilönä.

 

  1. Kansainväliset tietojen siirrot

Me tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi pääasiassa palvelimilla, jotka sijaitsevat EU:n tai Euroopan talousalueella tai Sveitsissä.

Me kuitenkin toimimme globaalina yrityksenä ja turvaudumme kansainvälisiin palveluntarjoajiin globaalien ratkaisujemme tukemiseksi. Henkilötietojasi saatetaan siirtää toiseen maahan kuin missä asut.

 

  1. Sinun oikeutesi

Voit ottaa meihin yhteyttä rekisterinpitäjän kautta käyttääksesi oikeuksiasi, jotka koskevat keräämiämme tai käyttämiämme henkilötietojasi.

Sinun oikeuksiisi kuuluvat:

  • Oikeus päästä käsiksi tietoihin ja korjata niitä. Sinulla on oikeus saada vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja vai emme, ja tällaisissa tapauksissa sinulla on oikeus pyytää kopio sinusta pitämistämme henkilötiedoista, ja voit korjata tai täydentää sinusta pitämiämme henkilötietoja milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Voit auttaa Somfya varmistamaan, että yhteystietosi ja ensisijaiset tietosi ovat tarkkoja, täydellisiä ja ajantasaisia täyttämällä päivitetty yhteystietolomake jollakin verkkosivustollamme tai lähettämällä korjauksesi tai päivityksesi rekisterinpitäjällemme osoitteeseen dpo@somfy.com;
  • Kielto- ja rajoittamisoikeus. Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää henkilötietojasi käyttö suoramarkkinointitarkoituksiin. Tietyissä olosuhteissa voit myös rajoittaa sitä, että käytämme henkilötietojasi esimerkiksi ryhtyessämme korjaamaan epätarkkoja tietoja pyyntösi johdosta;
  • Poisto-oikeus. Pyynnöstäsi poistamme henkilötietosi, ellei meidän pidä säilyttää henkilötietojasi noudattaaksemme asiaankuuluvia lakeja ja määräyksiä sekä omien tietojen säilyttämissääntöjemme mukaisesti;
  • Oikeus hallita evästeitä ja muita teknologioita verkkosivustoillamme. Kun vierailet verkkosivustoillamme ensimmäistä kertaa, sinulta pyydetään suostumusta evästeiden ja muiden teknologioiden käyttöön. Voit hallita valintaasi milloin tahansa selainasetusten kautta. Voit määrittää selaimesi siten, että evästeet poistetaan kiintolevyltäsi, uusien evästeiden sijoittaminen estetään tai saat hälytyksiä niin, ettei yhtään evästettä voida asettaa ilman nimenomaista suostumustasi. Voit myös määrittää selaimesi siten, että evästeitä ei enää tallenneta automaattisesti. Huomaa kuitenkin, että evästeasetusten muutos vaikuttaa tapaan, jolla voit päästä palveluihimme ja sivustollemme, jotka vaativat evästeitä ollakseen täysin toimivia. Mikäli selaimesi on määritetty hylkäämään kaikki evästetyypit, et voi enää päästä käyttämään koko palvelutarjontaamme. Seuraavilla linkeillä näytetään miten selaimesi evästeasetukset määritetään:
  • Right to withdraw consent.Suostumuksen perumisoikeus. Where we process your personal data based on your consent, you can withdraw your consent at any time; this may mean, though, that it may not be possible to continue providing the service that you requested;Mikäli käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, voit perua suostumuksesi milloin tahansa, mutta tämä saattaa merkitä, ettei pyytämäsi palvelua saata olla mahdollista jatkaa;
  • Right to receive and transmit:Vastaanotto- ja lähetysoikeus: You have the right to receive the personal data relating to you and that you have provided to us, in a commonly used electronic format.Sinulla on oikeus saada sinuun liittyvät ja meille toimittamasi henkilötiedot yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa. You have the right to transmit that data to another controller (data portability);Sinulla on oikeus lähettää nuo tiedot toiselle rekisterinpitäjälle (tiedon siirrettävyys);
  • Right to lodge a complaint.Valituksen tekemisoikeus. You can contact us if you believe that our use of your personal data is not aligned with applicable data protection laws.Voit ottaa meihin yhteyttä, jos uskot, että henkilötietojesi käyttö toimestamme ei ole asianmukaisten tietosuojalakien mukaista. You also have the right to lodge a complaint with the data protection supervisory body in your country, or in the country where the Data Controller of your personal data is located.Sinulla on myös oikeus valituksen tekemiseen oman maasi tietosuojan valvontaelimelle tai siihen maahan, jossa henkilötietojesi rekisterinpitäjä sijaitsee.

 

  1. Changes to this PolicyTähän käytäntöön tehdyt muutokset

This date of this Policy is set out before the introductory paragraph above.Tämän käytännön päivämäärä on esitetty yllä ennen johdantokappaletta. We may modify this Policy at any time without notice, except if such modifications contain substantial changes that may affect individuals’ rights under applicable privacy and data protection laws, in which case you will be notified of such changes by a prominent notice at the beginning of this Policy.Saatamme muuttaa käytäntöä milloin tahansa ilmoittamatta, paitsi jos kyseiset muutokset sisältävät olennaisia muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa yksilöiden oikeuksiin asianmukaisten yksityisyys- ja tietosuojalakien nojalla, jolloin sinulle ilmoitetaan kyseisistä muutoksista selvästi huomattavalla ilmoituksella tämän käytännön alussa.