title

Toimimme paremman
tavan puolesta

Ilmastonmuutokseen ja ympäristönsuojeluun liittyvien kysymysten edessä olemme kaikki valmiita tekemään oman osuutemme. Yksittäiset toimemme edistävät yhteisiä ponnisteluja...

SOMFY JA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HAASTEET

Asuminen on yksi suurimmista CO2-päästöjen aiheuttajista maailmanlaajuisesti .
Asumisesta johtuvat  kasvihuonepäästöt Euraapassa.

Somfy on ollut asuntoteollisuuden johtava toimija yli 50 vuoden ajan.

Pyrimme pienentämään päivittäistä hiilijalanjälkeämme sekä auttamaan asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

TOIMEMME YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN VÄHENTÄMISEKSI

SOMFY EHDOTTAA EKOLOGISESTI SUUNNITELTUJA TUOTTEITA , JOIDEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET OVAT VÄHÄISEMMÄT KOKO ELINKAARENSA AJAN.

EKOSUUNNITTELU YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

EKOSUUNNITTELU YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Ekologinen suunnittelu on kokonaisvaltainen prosessi, joka vaikuttaa tuotteen elinkaaren jokaiseen vaiheeseen.

Tavoite?

Vähentää tuotteen ympäristövaikutuksia aina raaka-aineiden hankinnasta, valmistuksesta, kuljetuksesta ja käytöstä hävittämiseen saakka. Kyseessä on vapaaehtoinen lähestymistapa loppukäyttäjien ja planeettamme hyväksi.
SOMFYN EKOLOGISESTI SUUNNITELLUT TUOTTEET TUNNISTAA ACT FOR GREEN® -LOGOSTA, JOKA TAKAA:

SOMFYN EKOLOGISESTI SUUNNITELLUT TUOTTEET TUNNISTAA ACT FOR GREEN® -LOGOSTA, JOKA TAKAA:

KUINKA SE TOIMII?

Tuotteen ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet riippumattoman tahon mittaamina ja valvomina.

Käytettyjä raaka-aineita ja aineita koskevien ympäristö- ja terveysmääräysten noudattaminen (riippumattoman tahon varmentama).

Polystyreeni- ja PVC-vapaat pakkaukset, jotka on korvattu kierrätetyillä ja kierrätettävillä kuiduilla.

Laitteiden alhainen kulutus lepotilassa (erityisesti moottoreiden osalta) ja pidennetty akun käyttöikä.

Helppo purkaminen kierrätystä ja mahdollisia korjauksia varten.
ILMOITETTU JA TODENNETTU HIILIJALANJÄLKI

ILMOITETTU JA TODENNETTU HIILIJALANJÄLKI

Jokaisesta ACT FOR GREEN® -tuotteesta tehdään ympäristöseloste PEP Ecopassport® -ohjelmalla, joka on sähkö- ja elektroniikkateollisuuden sekä lämmitys- ja jäähdytysalan tuotteiden ympäristöselosteiden kansainvälinen viiteohjelma.

PEP Ecopassport®:n akkreditoima riippumaton elin, kuten Bureau Veritas, tarkistaa tuotteen ympäristöominaisuudet ennen kuin se asetetaan saataville ja julkaistaan yhdistyksen verkkosivustolla: PEP Ecopassport.

YMPÄRISTÖ TAI MUKAVUUS - VALITSE MOLEMMAT!

MIKSI YMPÄRISTÖÖN SIJOITTAMISESSA PITÄISI AINA OLLA HAITTAPUOLIA?

MIKSI YMPÄRISTÖÖN SIJOITTAMISESSA PITÄISI AINA OLLA HAITTAPUOLIA?

Somfylla taistelemme ympäristön ja asiakkaidemme mukavuuden puolesta muuttamatta heidän tapojaan. Tuottamistamme CO2-päästöistä 93 % tulee tuotteistamme ja niiden käytöstä.

Meidän on kohdattava tämä todellisuus.

Siksi olemme vuodesta 2015 lähtien sitoutuneet tuotteidemme ekologiseen suunnitteluun, jonka tavoitteena on muuttaa ratkaisujemme koko elinkaarta vaikuttamatta loppuasiakkaamme käyttömukavuuteen.

Tulos: win-win-ratkaisu planeetalle ja käyttäjälle!
TAVOITTEEMME VUOTEEN 2030 MENNESSÄ? 100 % MYYDYISTÄ TUOTTEISTA ON EKOLOGISESTI SUUNNITELTUJA

SOMFY ESITTELEE RATKAISUJA, JOTKA PARANTAVAT KOTIEN JA RAKENNUSTEN ENERGIATEHOKKUUTTA JA VÄHENTÄVÄT SITEN HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJÄ.

RATKAISUMME AUTTAVAT VÄLTTÄMÄÄN RAKENNUSTEN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖJÄ
Kehitämme ratkaisuja rakennusten energiatehokkuuden optimoimiseksi. Tämä on tärkeä asia, sillä tämä ala on yksi suurimmista CO2-päästöjen aiheuttajista.

Älykkään aurinkosuojan ja rullaverhojen ohjauksen ansiosta voimme vähentää lämmitystarvetta talvella ja ilmastoinnin käyttöä kesällä. Lähestymistapamme validoimiseksi kehitimme yhdessä Carbone 4*:n kanssa mallin, jolla voidaan laskea päästöt, jotka vältetään käyttämällä moottoriratkaisujamme ja automatisoimalla rullaverhoja.

* Carbone 4 on vähähiiliseen strategiaan ja ilmastonmuutokseen sopeutumiseen erikoistunut konsulttiyritys.

SOMFYLLÄ YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS EI OLE AINOASTAAN OHIMENEVÄ TRENDI.

LÄHESTYMISTAPA, JOKA ON OHJANNUT MEITÄ VUODESTA 2015 LÄHTIEN JA JOHON KAIKKI ASIANOMAISET TIIMIT OSALLISTUVAT.
Suunnittelijat, ostajat, insinöörit, projektipäälliköt... he kaikki ovat mukana ja sitoutuneet tähän yhteiseen lähestymistapaan, joka on sekä motivoiva että vaativa. Lähestymistapa, joka edellyttää Somfy-tuotteiden käytön, prosessien, tuotannon ja elinkaaren uudelleenajattelua.

Tämä ei ole helppo sitoumus, mutta me toimimme joka päivä vastataksemme yhdessä kestävän kehityksen haasteeseen. Tiimimme etenevät askel askeleelta eteenpäin tarmokkaasti ja määrätietoisesti. Näillä ominaisuuksilla pystymme tarttumaan vaativimpiinkin haasteisiin, aivan kuten innoittajinamme toimivat suuret mestarit.

Martin Fourcaden (viisinkertainen biathlon-olympiavoittaja) tavoin tiimimme etenevät askel askeleelta eteenpäin eivätkä koskaan menetä tavoitettaan.